TOKAT / ZİLE - Zile Anadolu İmam Hatip Lisesi

ZİLE’DE İMAM HATİPLİ ÖĞRENCİLERDEN ÖRNEK DAVRANIŞ

Tokal Zile Anadolu imam Hatip Lisesi öğrencilerinden Yahya ZENGİN. Mehmet Emin ZENGİN, 12 - Mayıs Cuma günü Altınevler Cami önünde buldukları 20 bin Türk Lirası´nı İmam Hatip Lisesine getirerek durumu okul idaresine bildirdiler. Müdür Yardımcısı Sait ŞAHIN, emniyet müdürlüğüne haber vererek öğrencilerle beraber paranın, sahibine teslim edilmesini sağladılar. Parasını kaybettiği için çok üzülen Çöybeyli ÖMRÜUZUN, bu onurlu davranış karşısında çok sevinerek öğrencilere “Sizleri yetiştiren öğretmenlerden ve ailelerinizden Allah razı olsun.” diyerek öğrencileri ödüllendirdi.

Öğrencilerinin bu asil davranışı karşısında duygulanan Zile İmam Hatip Lisesi Müdürü Ümit KARSLI, İlçe milli eğitim müdürünü bilgilendirdi. Zile İlçe Milli Eğitim Müdürü Murat KÜÇÜKALİ öğrencilerden olay hakkında bilgi aldı. Öğrenciler. "Bu para başkasının hakkıdır ve bize haramdır. Aldığımız eğilim böyle davranmamızı gerektirirdi. Biz de bunun gereğini yaptık, dedi. İlçe Milli Eğitim Müdürü Murat KÜÇÜKALİ de öğrencilerle gurur duyduğunu söyledi ve tebrik ederek öğrencileri ödüllendirdi.

22-05-201722-05-2017

Yayın: 22.05.2017 - Güncelleme: 05.06.2017 10:21 - Görüntülenme: 1156